OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW jest znany ze swoich dobroczynnych właściwości. Może być stosowany u dorosłych i u małych dzieci. Zawiera duże ilości kwasu oleinowy i linolowy, witaminy A, B1, B2, B6, D i E oraz proteiny i minerały (wapń, żelazo, magnez, mangan, fosfor, potas, sód i cynk).

Właściwości:

  • poprawia cyrkulację krwi
  • działa nawilżająco i przeciwstarzeniowo
  • wzmacnia lipidowy płaszcz skóry, dzięki czemu zapobiega pękaniu drobnych naczyń włosowatych (tzw. „pajączków”)
  • przywraca skórze blask
  • usuwa martwe komórki
  • wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy, AZS
  • wzmacnia i wygładza strukturę włosów i paznokci (można delikatnie nanosić olej na końcówki włosów)
  • bardzo dobrze uelastycznia skórę, dlatego może być stosowany jako środek przeciw rozstępom
  • niweluje szkodliwy wpływ wolnych rodników, przeciwdziała powstawaniu zmarszczek

Skład/INCI :

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil