Jest łagodny dla skóry nawet wrażliwej i skłonnej do podrażnień.

Wnika w głębsze warstwy naskórka nawilżając go. Wyrównuje bilans sebum w naskórku – uzupełniając jego niedobory przy skórze suchej lub redukując nadmiar przy skórze łojotokowej.

Olej Jojoba Organiczny pochodzi z czystych ekologicznie rejonów Hiszpanii. Jest olejem tłoczonym na zimno, nierafinowany, posiada certyfikat Ecocert.

Może być używany zamiast kremu do twarz, jako zamiennik balsamów do całego ciała oraz dodatek do maseczek na bazie glinek do twarzy i ciała.

Bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na powierzchni skóry.

DOZOWANIE: Stosować bezpośrednio na skórę.

SKŁAD (INCI):

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil

UWAGI: Do użytku zewnętrznego. Przechowywać zamknięte w temp. pokojowej, z dala od źródeł światła i ciepła.

KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania

barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić